Jag har släppt ut en ond farsot…

Ibland förgiftas vi människor, och vi förstår inte att vi varit sjuka förrän sjukdomen har lämnat oss. Den har integrerat och tagit över mer och mer, hela tiden.

Den tar över vår personlighet och alla system, den lägger sig som en barikad. Tillslut så är du farsoten själv. Jag har suttit fast i en persons hårda kedjor. Kedjorna har hållit mig fruktansvärt hårt.

Det har varit ett intensivt år. 2st flyttar, stora förändringar i tillvaron. Jag har gjort mig av med ett jobb och skaffat ett nytt. Jag har blivit sambo.

Tillvaron har förändrats fort och mycket. Särskilt för mig som har svårt för förändringar. Jag är en ganska konservativ person.

Igår inträffade en personlig händelse, jag tänker inte berätta om den i detalj. Men det som hände kan förklaras med att jag släppte ut farsoten. Precis som en patient på ett sjukhus mådde jag dålig en halv dag efter – men efter den tiden bättre än jag någonsin mått. Farsoten blåste bort och försvann med utluften.

Jag har andats en ny positivare luft de senaste två veckorna. Luften har jagat ut farsoten och min reaktion var att jag var tvungen att släppa ut den – jag var tvungen att gå över en gräns och bryta den för att bli fri – för att bli frisk. Min frigörelse har handlat om att komma loss från kedjorna. Skall en människa befrias och släppas ut så måste kedjorna runt en försvinna. Kedjorna som har hållit en – först farsoten som har tagit över allt – sedan kedjorna.

Helt plötsligt inser man att man är fri – man andas den friska NYA luften. Man känner att man har tid – man känner att man vill satsa på framtiden – att man vill gå framåt.

Den nya luften har fått mig att må fruktansvärt bra nu efteråt. Så pass bra att jag faktiskt inte minns när jag mådde så bra senast.

Vi lever ju bara engång här och nu. Det är bara att andadas in luften – jag lovar, du kommer att veta när du hittar den. Luften som befriar dig – luften som gör dig till en ny människa.

Jag har varit med om någonting häftigt – och jag unnar alla att få uppleva det.

Goderafton, goderafton.

Ett svar på ”Jag har släppt ut en ond farsot…”

  1. Jag skrev en kommentar precis men vettetusan om den blev publicerad, fick ett felmeddelande. Jag ville hur som helst dela med mig av ett citat jag brukar ha i bakhuvudet: ”If you want to fly, you have to give up the things that weigh you down”. Härligt att du mår bättre! Ses på jobbet imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *