Skiftet…

”Nu skall hela rasket rivas, nu skall hela rasket bort” så lyder Per Myrbergs gamla sång 34an.

I Torsdag rensade vi förrådet och i Fredags körde vi iväg 2 fulla bilar med grejer. Det känns som att man är likgiltigt nu inför allt det gamla. Det som slog mig är vilken brutal teknikutveckling som skett.

Skiftet har skett, kartonger fulla med gamla laddare, kablar mm, gammal elektronik, cd skivor, böcker mm kan bara kastas dän. Ingenting av det där behövs längre. Parabolantenn eller vanlig antenn behövs inte längre, tv uttag, antennkabel m fl grejer. Allt kan kastas väck.

Nu är det en modern värld med trådlösa Blåtandsprodukter, nyckellösa system, appstyrning och smarta sensorer som man kan driva med batteri. Chromecast ersätter alla tv boxar som någonsin tidigare behövts, och den kan dessutom flyttas med hur lätt som helst.

Jag inser att skifte har skett, det gamla känns inte viktigt längre. Här lever vi ”Den Svenska drömmen” med ett radhus i Upplands Väsby. Hemkänslan för Väsby har inte kommit ännu, men det är ingen negativ känsla heller. Hemkänslan kommer troligen efter något år – hoppas jag. Nu har vi snart bott 8 månader i Väsby.

Samtidigt har vi små smultronställen i Husby Långhundra och i Västanhed. Det bästa av 3 världar. Och det roliga är att röra sig mellan dessa 3 världar anser jag.

Vissa saker blir dock kvar, min fru räddade ett antal personligt signerade cd skivor som jag skaffat och fått signerade – i en annan tid – i ett annat liv. Jag har spelat några av dem på bilstereon den senaste veckan.

Ett antal böcker behålls också – för min del mest läromedel, men en och annan roman också. Däremot är det väldiga mängder som lämnas till återbruket, t ex hela min samling om Erik Winter, samtliga böcker – borta. Dock ligger ”Kapten Corellis Mandolin”….kvar i bagageluckan.

Materiella ting känns inte så viktiga längre, verkligheten pågår och susar förbi därute. Allting förändras fortare nu. Videofilmer och cd skivor har ersatts av streaming och Youtube Music.

Det som existerar numera, existerar antingen i molnet eller på nätet, allt annat finns inte. Alla elektriska enheter är bara dörrar in, dörrar in till den nya tiden.

Det här har gått fort. Skiftet har kommit för att stanna. Kanske går det alltför fort? Vad kommer efter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *