Genombrottet?

Kanske är det ett genombrott. Den här mycket intensiva våren stannade hastigt av i förrigår. Jag insåg då att jag kommit förbi ett hinder, att spänningarna hade släppt och att en vägg försvann ifrån mig rygg. När jag klev på bussen hem från Sjukhuset så insåg jag att det värsta var över nu, nu är det några veckor till sedan kommer en period med vila och ledighet.

Precis som en bil som gått några 100 mil över serviceintervallen så börjar man bli trött, man behöver service. Krafterna har tillfälligt tagit slut.

Ändå gör jag skillnad, jag vet det. Om 10-15 år kan man komma tillbaka till den här platsen och berätta att man var med, att man påverkade, att man fick vissa saker att bli så bra som dem blev.

Helt plötsligt så bromsades allting, alltihopa hade levererats och jag hade levererat i ett stort antal olika projekt. Bromsen slog till samtigt. Det blev genast lugnare. Men när man är uppe i fart så är det svårt att bromsa utöver det automatiska bromssystemet.

Det har varit värk i fötter och armar den senaste tiden, då både arbetet och privatlivet kräver fysiska ansträngningar. Faktum är nog att jag inte varit i den här goda koditionsformen någonsin tidigare. Det nya livet fortsätter att vara positivt. Och jag orkar, det funkar.

Samtidigt är marknaden hetare än någonsin och fräckheten bland alla är häpnadsväckande, det finns inte längre några regler eller lojaliteter utanför den egna sfvären. Allting är tillåtet, ja åtminstone känns det så.

En del av beetendet är häpnadsväckande, fräckheten saknar all rim och reson. Och jag lovar, marknaden är het nu, men om den inte lyckas kommer den att eldas på ytterligare och allting kommer att eskalera. Jag har förutspått en stor krasch och en katastrof där hela branschen rasar ihop. Den situationen kan tyckas ha kommit längre bort eller förbättrats de senaste åren. Men det stämmer tyvärr inte.

Hus rasar ofta uppifrån, och när någonting rasar uppifrån så finns gamarna där för att ta hand om det som bjuds. Och det bjuds.

Sanningen är den att huset håller på att rasa uppifrån, för det blir alltförlite hållbart och stabilt virke i konstruktionen, och då håller det aldrig, samtidigt som gamarna äter godbitarna från konstruktionen för att sakta men säkert förbereda husets undergång…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *